Děti v Desné si vysportovaly Trénink s olympionikem. Cvičit s nimi přijela skifařka Mirka Knapková

15. květen 2015

Žáci základní a mateřské školy v Desné se již podruhé během jednoho školního roku setkávají s olympijskou hvězdou České republiky. A nejde o setkání ledasjaké, ale dokonce o Trénink s olympionikem, tedy o aktivní podporu dětského sportování, které do Desné přijela podpořit skifařka Mirka Knapková.

Škola se už loni na jaře přihlásila do Olympijského víceboje, kde se nehodnotí výkonnost, ale zapojení žáků do soutěže. Tady k svému velkému překvapení v kategorii škol své velikosti skončili na 2. místě. S tím byla spjata odměna v podobě poukázky na nákup sportovních potřeb ve výši 20. 000 korun u jednoho z partnerů Olympijského víceboje.

To byla velká motivace, takže na začátku školního roku žáci rychle splnili požadované disciplíny. To jim vyneslo návštěvu Denisy Rosolové, a protože i ve druhém pololetí patří desenské děti mezi nejaktivnější, tak dnes (15.5.) je trénuje vítězka skifu na olympiádě v Londýně 2012 Mirka Knapková.

První stanoviště tréninku patřilo olympijské vítězce, takže děti viděly, jaké cviky a triky Mirka Knapková trénuje a mohly si je i samy vyzkoušet. Další stanoviště byla zaměřená na rozvoj pohybových schopností - například slalom se třemi míči, takzvaný T-běh, kdy se běhá sprintem a cvalem ve tvaru písmene T, hod na cíl, trojskok a mnoho dalších cviků, které se hodí nejen v celé řadě sportů, ale i v běžném životě.

Nechyběla samozřejmě ani rozcvička, protože nejen olympionici se před svými výkony i tréninky nejdřív rozcvičují. Vedení rozcvičky se chopila olympijská ambasadorka Mirka Knapková, a už při rozehřívání se bylo jasné, že Trénink s olympionikem bude mít v Desné úspěch a že zdejší děti si tuto poctu určitě zaslouží.

Spustit audio