Divadelní vinobraní v Mostě ovládl muzikál Zpívání v dešti

3. září 2015

Divadelním vinobraní oznámilo městské divadlo v Mostě svým divákům, že divadelní prázdniny skončily. „Je to tradice, kterou ohlašujeme začátek sezony a zároveň křtíme divadelní víno,“ vysvětluje mluvčí divadla Ivana Bonaventurová. Každý rok tak divadlo křtí jedno červené a jedno bílé víno. Nese název nejoblíbenějších divadelních figur uplynulého roku.

Bílé patří dámám, červené mužům. Letos vinné etikety ovládl muzikál Zpívání v dešti. Tenhle titul diváci zvolili za nejoblíbenější.

Mezi ženskými postavami vyhrála šišlající hvězda němého filmu, muže převálcoval hudební skladatel žijící ve stínu slavného zpěváka. „Bílé je ryzlink rýnský v kabinetu, červené je svatovavřinecké,“ prozradil vinař Ivan Váňa, který divadlu víno dodává.

„Přál bych mu, ať se pije,“ popřál vínu primátor Mostu Jan Paparega. Křest byl ale až vrcholme příjemného slunečného dopoledne, které vyplnila muzika, zpěv a tanec.

Divadelní vinobraní v Mostě

Nechyběly pozvánky na dvě chystané zářijové premiéry, soutěž o vstupenky zdarma a akce dvě za cenu jednoho na nákup lístků na jakékoli představení.

Mezi diváky byli jak příznivci vína, tak divadla. „Já jsem tu spíš kvůli vínu. Kupuji ho každý rok a dávám ho jako dárky přítelkyním,“ svěřila se jedna z dam, které obsadili lavičky na prvním náměstí.

Vinaři i milovníci Thálie vytvořili hereckému exhibovaní na schodech velkého divadla příjemnou kulisu A všichni si odpoledne s herci náramně užili.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio