Dívka z Vysokého nad Jizerou vymyslela originální způsob prezentace turistických míst – omalovánkami!

7. leden 2016

Blanka Kučerová z Vysokého nad Jizerou vymyslela originální způsob, jak představit svůj kraj turistům. Vymýšlí omalovánky s motivy turistických zajímavostí. Její nápad kombinuje průvodce, vlastivědný text a zábavnou hru.

V zimě vydala omalovánky rodného Vysokého a v červenci k nim nově přidala Malou Skálu.

„Je to koncipované tak, že děti si vymalují obrázky, rodiče jim k tomu přečtou něco poučného, pobaví se celá rodina, ale hlavně je to takový památníček z cest,“ říká autorka a vydavatelka originálních turistických omalovánek Blanka Kučerová.

Dvojici sešitů s vlastivědnými omalovánkami vydala samonákladem, s cílem propagovat rodný kraj a připravit pro návštěvníky Pojizeří originálního průvodce, který by zaujal doslova celou rodinu.

Výběr omalovánkami zobrazených motivů nechala autorka na místních obyvatelích, kteří se mohli zúčastnit ankety na sociálních sítích a zapojit se tak se do tvorby inspirativního průvodce a hračky.

Podle dosavadních ohlasů jdou vlastivědné omalovánky Blanky Kučerové na dračku. „Možná to souvisí i s rostoucí světovou popularitou tzv. omalovánek pro dospělé.“, usmívá se autorka originálního nápadu.

Napřesrok plánuje vydat další edici omalovánek věnovaných Jilemnici a Vrchlabí.

autor: David Hamr
Spustit audio