Dobrý krejčí nad zlato!

27. únor 2015

Dobrý krejčí, který dokáže ušít oděv dle individuálních požadavků a potřeb zákazníka je dnes opět vyhledávaným odborníkem. Zkušených krejčích ubývá, stejně tak jako míst, kde se lze tomuto řemeslu vyučit. Jedna z mála škol, kde je krejčovský obor nejen akreditován, ale také se tu vyučuje, je Střední odborná škola gastronomie a služeb v Liberci.

Blíží se uzávěrka přihlášek na střední školy a učební obory. Zatímco maturitní vysvědčení je pro mnohé rodiče přesvědčivou motivací k podání přihlášky, trhem často více poptávané obory, ovšem "jen" s výučním listem, tolik netáhnou. Přitom už dnes existuje hlad po šikovných řemeslnících s odbornou kvalifikací.

Na liberecké Střední odborné škole gastronomie a služeb garantují řadu maturitních i nematuritních oborů. A mají tu i nedávno zrekonstruovanou krejčovskou dílnu a učebnu.

0:00
/
0:00

Jako téměř jediní v zemi tu provozují a vyučují krejčovské řemeslo - navíc v podmínkách blízkých reálnému trhu. Studenti se tak připravují na roli i nezávislých živnostníků, potvrdila Davidovi Hamrovi učitelka odborného výcviku Ludmila Baumrukrová. Poslouchejte…

Na závěr ještě dodejme, že na obor klasický krejčí lze se přihlásit do 15. března!

autor: David Hamr
Spustit audio