Dobrý krejčí nad zlato!
Dobrý krejčí, který dokáže ušít oděv dle individuálních požadavků a potřeb zákazníka je dnes opět vyhledávaným odborníkem. Zkušených krejčích ubývá, stejně tak jako míst, kde se lze tomuto řemeslu vyučit. Jedna z mála škol, kde je krejčovský obor nejen akreditován, ale také se tu vyučuje, je Střední odborná škola gastronomie a služeb v Liberci.
Blíží se uzávěrka přihlášek na střední školy a učební obory. Zatímco maturitní vysvědčení je pro mnohé rodiče přesvědčivou motivací k podání přihlášky, trhem často více poptávané obory, ovšem "jen" s výučním listem, tolik netáhnou. Přitom už dnes existuje hlad po šikovných řemeslnících s odbornou kvalifikací.
Na liberecké Střední odborné škole gastronomie a služeb garantují řadu maturitních i nematuritních oborů. A mají tu i nedávno zrekonstruovanou krejčovskou dílnu a učebnu.
Jako téměř jediní v zemi tu provozují a vyučují krejčovské řemeslo - navíc v podmínkách blízkých reálnému trhu. Studenti se tak připravují na roli i nezávislých živnostníků, potvrdila Davidovi Hamrovi učitelka odborného výcviku Ludmila Baumrukrová. Poslouchejte…
Na závěr ještě dodejme, že na obor klasický krejčí lze se přihlásit do 15. března!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka