Dostat bagr k narozeninám je fajn. Je to zábavný a praktický dárek!

27. listopad 2015

Plastový bagr s teleskopickým ramenem je obvykle doma na pískovištích a v dětských pokojích. Mít na zahradě alespoň model bagru je splněným snem nejednoho kluka. Co ale takový opravdový bagr v životní velikosti?

Pokud se na zahradě „objeví“, je to zpravidla z důvodů ryze praktických, například k vyřešení nějaké technické závady na kanalizaci nebo elektroinstalaci. Ale jako hračka nebo dokonce narozeninový dárek? To je přinejmenším nepravděpodobné.

Přesně takovou podobu ale mělo narozeninové překvapení pro Josefa Žežulku z Liberce. Ten, ač stavař, používá svůj bagr především jako hračku a atrakci pro známé.

„Já mám hodnýho tatínka, a ten mi to koupil k narozeninám, k třicátinám,“ skromně vysvětluje původ nevšední hračky pro dospělé na své zahradě Josef Žežulka.

Použitým, ale funkčním strojem z 90. let teď baví především své kamarády a jejich syny. Náklady na pořízení použitého bagru nejsou nijak astronomické, odpovídají ceně lepší ojetiny. Ale, jak dodává Josef Žežulka, bagr si na sebe vydělá - je totiž využíván i k práci na stavbě a úpravám zahrady.

Navíc je vždy po ruce dost ochotných kamarádů, kteří se rádi o práci s bagrem rozdělí!

autor: David Hamr
Spustit audio