Filmové kalendárium: Nový rok

1. leden 2018
Filmové kalendárium

Dnes máme opravdu hodně práce, protože budeme hledat lék na depresi, počítat všechny Nové v severních Čechách, bádat nad osudem a hlavně si budeme s těmi nejlepšími herci přát a připíjet do nového roku - tedy alespoň ti, kdo to na Silvestra nepřehnali.

Trocha škodolibosti podle Slavností sněženek neuškodí ani dnes, protože legrace je nakonec nejlepší lék na všechny neduhy těla i duše. Poslouchejte…

Zvláště dnes bychom měli být zvlášť opatrní, protože se říká: „Jak na Nový rok, tak po celý rok!“

S kým jiným než s Oldřichem Novým ve slavném Kristiánovi bychom měli dnes, na Nový rok, počítat, kolik lidí se jmenuje Nový nebo Nová - celkem jich je přes 6.500 a u nás na severu Čech jich na počet obyvatel nejvíc napočítáme na Teplicku, Novoborsku a Žatecku.

„Tak ať jsme všichni pořád veselí!“ K tomuhle přípitku Jaroslava Marvana se Filmové kalendárium i jeho autorka, Zuzana Zejdová, rádi přidávají a přejí, ať vám dobrá nálada vydrží po celý rok!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.