Francie: gastronomie
Celý týden projíždíme společně s Michalem Maškem Francií a dnes nás čeká možná to nejpříjemnější - budeme ochutnávat francouzské speciality.
Chcete-li si dopřát ve Francii gastronomický zážitek, nepotřebujete utrácet horentní sumy. Stačí nakupovat v místních supermarketech a třeba si zajít do jedné z restaurací řetězce Courtepaille, kde za výborné tříchodové menu zaplatíte kolem sedmnácti euro.
Jestli se o francouzské kuchyni chcete dozvědět víc, poslechněte si přiložený audiozáznam...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.