Francie: gastronomie

24. červenec 2014

Celý týden projíždíme společně s Michalem Maškem Francií a dnes nás čeká možná to nejpříjemnější - budeme ochutnávat francouzské speciality.

Chcete-li si dopřát ve Francii gastronomický zážitek, nepotřebujete utrácet horentní sumy. Stačí nakupovat v místních supermarketech a třeba si zajít do jedné z restaurací řetězce Courtepaille, kde za výborné tříchodové menu zaplatíte kolem sedmnácti euro.

Jestli se o francouzské kuchyni chcete dozvědět víc, poslechněte si přiložený audiozáznam...

autor: Michal Mašek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.