Jezdíte rádi na kole? Pak jste zváni na mezinárodní sraz cykloturistů do Hrádku nad Nisou!

16. červen 2015

Cykloturista je prý člověk, který jezdí od hospody k hospodě. Možná s tím nesouhlasíte, ale jestli na kole jezdíte rádi, jste i vy zvaní na mezinárodní sraz cykloturistů do Hrádku nad Nisou, který se koná 17.-21.června.

Podruhé v historii bude Hrádek nad Nisou hlavním hostitelským městem významné cykloturistické akce -celostátního a mezinárodního srazu cykloturistů pro ty, kdo rádi jezdí na kole a kochají se okolím.

„Program začíná cyklozájezdem do německého Bad Muskau, kde je největší park v Evropě,“ popisuje Ivan Filipec plány na první den.

Pro zážitek se bude parkem o rozloze přibližně 840 hektarů projíždět na kole. „Cykloturista je ten, který jede a kochá se, zastaví, když se mu něco líbí a nešlape do pedálů, když neví, kudy jede, cykloturista ví, kudy jede a ví, co vidí, vnímá, dýchá, prostě všechno,“ vysvětluje pořadatel.

Na středu 17. června je připraveno oficiální zahájení srazu, ve čtvrtek je "první český den". A kolik kilometrů se během mezinárodního srazu cykloturistů najezdí? „Kdybychom spočítali všechny účastníky, tak by to bylo něco přes 50 tisíc kilometrů,“ doplňuje pořadatel. Těšit se můžete také na večerní kulturní program.

Tak dorazte i vy a s chutí šlápněte do pedálů!

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio