Jizerské hory - to jsou rozhledny! Na pochod Po rozhlednách Jablonecka můžete vyrazit už tuto sobotu

17. červen 2015

Jestli máte rádi Jizerské hory a jestli máte rádi rozhledny, tak právě pro vás něco máme. Nebo spíš jablonecký Klub českých turistů. Pochod Rozhledny Jablonecka startuje už tuto sobotu, 20. června, z Jablonce nad Nisou.

V sobotu 20. června se vydejte s jabloneckým Klubem českých turistů na 34. ročník pochodu Rozhledny Jablonecka 2015. Startuje se mezi 5:30 a 9:00 od Domu dětí a mládeže v Jablonci nad Nisou v Podhorské ulici.

Můžete jít pěšky, nebo jet na kole. Jak už název akce napovídá, putovat se bude po rozhlednách, které jsou po Jablonecku rozesety.

„Jablonecko je charakteristické svými rozhlednami, kterých v okolí máme v současné době 12, a to bylo motivací k tomu, abychom před 35 lety přišli s myšlenkou uspořádat dálkový pochod,“ vysvětluje jeden z pořadatelů Otokar Simm.

Zamířit můžete na Bramberk, Císařský kámen, Černou studnici, Kopaninu, Královku, Maják Járy Cimrmana, Nad Prosečí, Nisanku, Petřín, Slovanku, Špičák i na Štěpánku.

Na výběr máte z několika pěších tras (11, 15, 23, 35, 41, 50 kilometrů) a cyklotras od 20 do 100 kilometrů. Za odměnu dostanete speciálně pro tento pochod vyrobený odznak a v cíli chybět nebude ani něco dobrého na zub!

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.