Kam do první třídy?

10. leden 2012

Příští týden začínají zápisy dětí do prvních tříd. Na co se prvňáčci můžou těšit? Na to se vypravil zeptat ředitelky Základní školy Skřivánek Ramony Grohové náš redaktor Jan Bachorík.

„V první řadě bychom rodičům nabídli nové písmo, které vyučujeme už druhým rokem. Jmenuje se Comenia script – je jednodušší, snazší, je jim bližší, protože je podobné tištěné podobě, je vhodné i pro děti se specifickými poruchami učení, protože diakritika se píše hned nad to písmenko... Pro pohybově nadané jsme domluvili spolupráci s taneční skupinou Freedom pod vedením Silvie Netíkové. vysvětluje Ramona Grohová a pokračuje: „Nabízíme prvňáčkům angličtinu, němčina se otvírá až v pozdějších letech, protože od té první třídy byl větší zájem o angličtinu.“

Den otevřených dveří se bude na Základní škole Skřivánek v Ústí nad Labem konat ve středu 11. ledna od 14 do 18 hodin. Rodiče se tak můžou přijít se svými ratolestmi podívat v předstihu, do jejich možná budoucí školy. Samotný zápis budoucích prvňáčků proběhne 19. a 20. ledna.

autor: bach
Spustit audio