Kreslením se můžete i uvolnit a dostat sami k sobě, do svého nitra

28. leden 2016

Se zajímavým workshopem přijela do Ústí nad Labem Petra Matušková. Účastníky učila kreslit a i relaxovat kreslením. Celé akce, která se konala v prostorách kavárny, se zúčastnily nejen ženy - odvážlivci se našli i mezi dětmi a muži.

Málokdo si něco představí pod pojem kreslení pravou a levou mozkovou hemisférou. O co se vlastně jedná?

„Je to kreslení, které vás dostane do pohody a vlastně sám k sobě. Získáváte tím čas, kdy budete kreslit a nebudete myslet na to, co se stalo v práci, co doma,“ vysvětluje lektorka Petra Matušková, která se pyšní tím, že zatím pokaždé a všechny naučila kreslit.

„Je pravda, že zatím se mi nestalo, že bych někoho nenaučila kreslit. S lidmi pracuji tak, že máme dva dny kreslení, kdy účastníky seznámím s tím, co budou používat, poté kreslí zátiší, kdy se učí vnímat jednoduché stíny a světlo. Pak jim dám konkrétní kreslení, to používáme lidské oko, a další den nastává kreslení portrétu.“

Kreslením se nejen uvolníte, ale může vám prý i zdravotně pomoci.

„Určitě může pomoci, protože se odbourá rozum a takové ty navyklé pocity člověka, jako je očekávání, sebehodnocení, hodnocení a posuzování se s okolím. Tam právě dochází k celkové úlevě toho člověka,“ prozrazuje Petra Matušková a dodává, že to určitě nebyl poslední kurz, který v Ústí nad Labem uspořádala.

autor: Martin Dušek
Spustit audio