Křížem krajem: Loupežnická pěšina pěšky i na kole s KČT Mníšek u Liberce

20. květen 2015

Vyrazte v sobotu 23. května do přírody - nechte se pozvat Klubem českých turistů v Mníšku u Liberce na akci Loupežnická pěšina pěšky i na kole!

Jak už samotný název napovídá, nemusíte jenom po svých, vybranou trasu můžete absolvovat i na kole. A loupežníků na trase se bát nemusíte.

„Je to stěžejní akce KČT Mníšek, ale je určená i široké veřejnosti, od roku 1998 pořádáme i cyklotrasy,“ říká Simona Brabcová, turistka z Mníšku.

Přípravy Loupežnické pěšiny zaberou v podstatě celý rok, důležitá je pro organizátory i zpětná vazba od samotných výletníků.

„Po akci zhodnotíme, co jsme udělali dobře a co špatně, protože často nám lidé říkají, že to bylo hezké, někdy jsou připomínky a těmi my se zabýváme a snažíme se je napravit,“ zamýšlí se členka KČT Mníšek.

Můžete si vybrat ze 4 pěších (8, 15, 25, 40 km) a 3 cyklotras (o délce 30, 50, 80 km). 15kilometrový okruh vás zavede do Filipova, Albrechtic, na Kančí vrch a Strmý vrch.

„Z těch míst jsou nádherné výhledy do kraje, není to pojaté tak, že musíte vyrazit a za každou cenu dojít, v cíli na vás budeme čekat,“ láká na pohodovou turistickou akci Simona Brabcová.

Na kontrolách bude sportovce čekat "proslulý makovník" a v cíli pak opékané špekáčky i živá hudba.

Startuje se mezi 7. a 9. hodinou ráno z hřiště v Mníšku, kde budou všichni turisté "vyzbrojeni" mapkami a propozicemi, aby se mohli vydat do terénu.

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio