Křížem krajem: Za vodou a pokladem do Duchcova na Teplicku

17. duben 2015

KČT Vodní sporty Duchcov a KČT TK Štětí vás zvou na turistické putování „Za vodou a pokladem do Duchcova“. V sobotu 18. dubna je sraz účastníků na vlakovém nádraží v Duchcově v 9:30. Tou dobou přijíždějí vlaky ze směru Chomutov nebo Děčín.

První zastavení: vydáme se chodníkem do obce Lahošť a po 600 metrech jsme u Obřího pramene a seznámíme se s jeho historií.

Druhé zastavení: Kostel Petra a Pavla (bude otevřen). Sem dojdeme za 15 minut (1 km).

Třetí zastavení: Liptická vyhlídka na rekultivované výsypce v Duchcově. Sem se dostaneme cestou, která vede po silnici směrem na Háj.

Zde před přejezdem odbočíme vlevo po červené, která nás dovede okolo části obce Duchcov Nové Sady a podél rybníku Leontýna k Loučenskému potoku, kde narazíme na žlutou turistickou značku, která nás dovede na Liptickou vyhlídku, odkud je překrásný panoramatický pohled na Středohoří a Krušné hory.

Dozvíme se o historii zaniklých obcí a podíváme se na povrchové dobývání dolů Bílina. Tato cesta nám bude trvat 45 minut (2.5 km).

Čtvrté zastavení: Náměstí v Duchcově, nádvoří zámku kam dojdeme po žluté značce za 30 min (2 km). Zde je možnost nákupů a stravování.

Páté zastavení: Rybník Barbora, kde se zájemci mohou svést na oddílových lodích - raftu nebo kánoích. Je zde rovněž půjčovna lodiček.

Závěr: Prohlídka naší loděnice, v klubovně si zazpíváme při kytarách a občerstvíme nápoji. Celkem ujdeme do 9 km.

Pokud bude tato cesta pro někoho náročná, lze jí zkrátit, to však oznamte před cestou u nádraží v Duchcově.

Doprava domů: městská doprava (za 9 korun - platí se řidiči) vás doveze k vlakovému nádraží (2 km) kde jsou spoje odkud jste přijeli.

Odjezdy dopravy: 14.07, 15.07, 16.07, 17.07 hod. Autobus projede Duchcov a za 9 minut je na nádraží. Na setkání s vámi se těší KČT Štětí a KČT Vodní sporty Duchcov!

Spustit audio