Lanovka na Větruši je populární. Unášejí se v ní i nevěsty!

17. červenec 2016

Jedno z míst v Ústí nad Labem, kam se dá uniknout před městským shonwm, je Větruše. Kromě výletního zámečku nabízí především rozhledy na celé město i labské údolí. Dá se odtud jít i na Vaňovské vodopády. Cesta autem je tam krkolomná ‒ odbočka je z čtyřproudé silnice. Asi nejpohodlnější je dopravit se tam lanovkou.

Dolní stanice lanovky na Větruši je v obchodním centru Fórum. Lístek vám tam prodá a do kabiny pustí buď Ondřej Loubal nebo Tomáš Šindelář. Oba jejich práce baví.

„Baví mě pracovat s lidmi, baví mě pracovat pro lidi,“ shrnuje za oba Tomáš Šindelář.

Čtěte také

Jak přiznávají, když je cestujících moc, tipy na výlety nebo zajímavosti nedávají ‒ prostě to nestíhají. Jinak ale rádi pomohou.

Pokud fouká vítr nebo je bouřka, musí se lanovka z bezpečnostních důvodů zastavit. „Musíme to pak vysvětlit lidem, kteří sem třeba přijedou na lanovku z druhého konce republiky. Z toho, že se v takovém případě prostě nemohou svézt, bývají dost smutní,“ mrzí Ondřeje.

Výhled z Větruše

Zažívají i veselé chvíle. „Například tu pravidelně míváme únosy nevěst, protože na Větruši se často konají svatby,“ dodává Tomáš.

Oba těší to, když se k nim lidé na lanovku vrací. Navíc většinou s úsměvem!

autor: hau
Spustit audio