Letní kino na zámku v Děčíně funguje po celé léto. Za každého počasí!

15. červenec 2016

Milovníci filmů mohou zajít na druhé nádvoří děčínského zámku. Promítá tam letní kino Sněžník. Velké promítací pláto tam stojí už od minulého týdne a u něj i tribuna pro dvě stě diváků. Po celé léto se tam budou promítat jak zcela nové filmy, tak úspěšné reprízy z letošního a loňského roku.

Letní kino není v Děčíně ničím novým. Letos ale nově musí diváci vystoupat po přístupové cestě, tzv. Dlouhé jízdě, na zámek.

„Od roku 2013 do roku 2015 jsme byli za zimním stadionem ve starém městě. Využívali jsme tribunu fotbalového hřiště a plátno bylo uprostřed hřiště. V roce 2015 už sílily stížnosti na hluk, takže jsme se přesunuli do centra na zámek, kde věříme, že nikoho rušit nebudeme,“ popisuje vedoucí kina Sněžník Martin Pošta.

Kino se do zámku vrací, tentokrát ale ve velkém stylu

Diváci si ale už letní kino na zámku mohli užít před rokem 2012, kdy se na chvíli promítalo právě zde.

„Když jsem nastoupil do kina Sněžník v roce 2011, tak jsme pořádali první letní kino právě tady na zámku, ale to se ještě promítalo ze starých filmových pásů. Mělo to úplně jinou atmosféru a bylo to úplně jiným stylem,“ dodává Pošta.

Letní kino na zámku v Děčíně

Zámecké nádvoří letním kinem získalo úplně jiný rozměr a koncept zámeckého letního kina se líbí i samotnému vedení města.

„Pro mě je to splnění snu, kino Děčín tady dělalo kdysi dávno letňák a bylo to v takových polních podmínkách. Dneska je to ale už na opraveném zámeckém nádvoří ‒ prostě úplně nádhera! Letní kino k letu ve městě prostě bezesporu patří,“ popisuje náměstkyně primátorky města Děčín Hana Cermonová.

Hraje se za každého počasí!

„Hrajeme za každého počasí. Nám technicky nevadí hrát i za deště. Lidé si mohou vzít pláštěnky a deštníky, a protože tady máme nezastřešenou tribunu pro 200 lidí, tak jsme připravili i variantu, že jim prodáváme pláštěnky, které máme v dostatečném počtu jednorázové za 20 korun,“ uklidňuje Martin Pošta.

Až do konce srpna je kamenné kino Sněžník zavřené a filmy si tak v Děčíně můžete vychutnat pouze v letním kině!

Spustit audio