Letošní Střihaton vynesl 264 000 korun. V Teplicích vystříhali víc než 70 000!

23. červen 2016

Už posedmé se v České republice konal Střihaton, charitativní akce, při které kadeřníci stříhají zdarma a vybrané peníze jdou na charitu. Letos je dostane nadace Pferda.

Salon Jany Burdové v Teplicích se Střihatonu účastní pravidelně. „Během dne se našim kadeřníkům podařilo ostříhat a vyfoukat vlasy více než 40 žen a mužů, kteří si odnesli nejen krásný střih, ale i dobrý pocit z pomoci těm, kteří žijí mezi námi a kvalita jejich života je závislá na pomoci nás všech. Chci poděkovat i našim klientů,, kteří se tento den nemohli zúčastnit, ale ponechali své finanční příspěvky ve studiu při své návštěvě, stejně jako lidem, kteří se u nás ve studiu zastavili a přispěli tím, že si koupili dobroty, které Pferda přivezla ze své tréninkové pekárny,“ říká Jana Burdová.

Její salon letos utržil 70 335 korun. Cena jednoho stříhání je stanovena ne 880 korun a je tedy jasné, že se Tepličáci dobrovolně řádně plácli přes kapsu a přispívali víc než museli.

Svůj příspěvek do kasičky hodila i tvář salonu, herečka Tereza Kostková. „Pomáhat k mé profesi patří,“ komentovala své charitativní nasazení, které rozhodně nekončí Střihatonem. A když už seděla v kadeřnickém křesle, komentovala svou čerstvě přistřiženou ofinu. „Myslíte, že je kratší než jindy? To asi jen, že je úplně čerstvá. A kdyby ano, nevadí. V létě se to bude hodit. Když mi vlasy přerostou a Jana není po ruce, klidně si do nich vjedu a zkrátím si je sama,“ prozradila s úsměvem.

Jana Burdová a Tereza Kostková

Letos by se to prý dost dobře mohlo stát. Část léta totiž Tereza se synem stráví na velké zaoceánské lodi ve Středomoří. „Zastavíme se všech důležitých a krásných přístavních městech. Toníček má teď takové pirátské období, tak se mu to bude líbit,“ věří Kostková.

Kromě vlastní ofiny zvládá i střih na Toníčkově hlavě. „Jemu se to líbí, i když tam má zuby.“ „Doufám, že Tereza zůstane u Toníčkovy hlavy a ofinu nechá mě,“ kontrovala Jana Burdová, která hereččiny vlasy ošetřila výživnými kůrami, aby bez úhony přežily slunečné a horké léto.

Spustit audio