Litvínovský zámek oživí o prázdninách série hudebních vystoupení

15. červenec 2015

Dechovka a folk, top jsou žánry, které v premiérové letní sezoně oživí Valdštejnský zámek v Litvínově. Radnice naplánovala, od poloviny července až do konce srpna, sérii odpoledních koncertů, které mají na nádvoří zrekonstruovaného zámku přitáhnout lidi. První koncert se odehraje už 15. července odpoledne.

První koncert obstará dechová hudba Pichlovanka. Ta se o hudební nabídku postará do konce prázdnin ještě dvakrát - střídat se bude s litvínovskými folkovými formacemi Kvinta a Stráníci.

Pro litvínovský zámek je to premiérová letní sezona s koncerty. Zámek je totiž po rekonstrukci a veškerý kulturní život se sem vrátil až letos v zimě.

Od doby, kdy prostory původně loveckého Valdštejnského zámku využívalo mostecké okresní muzeum do letos ukončené radikální rekonstrukce, byl zámek vlastně nevyužitý. Fungovala tu obřadní síň, ale to bylo tak všechno. Dnes je tu hned několik výstav, infocentrum a zůstala i obřadní síň, která láká i tím, že je sousedství zámeckého parku.

Zatímco výstavy a svatby tu mají tradici, hudba se tu letos teprve zabydluje. Poprvé zámek rozezněly tóny jazzu v rámci květnových městských slavností. Tehdy ale rozmary počasí zahnaly muzikanty do interiérů. Dechovka i folkaři by měli hrát na nádvoří, které má čtvercový půdorys a lze na něj vstoupit jak z litvínovského náměstí, tak ze zmíněného zámeckého parku.

Praktické informace na závěr - vstupné je zdarma a koncerty jsou vždy ve středu od 16:00.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio