Mamutí můstek v Harrachově zve k výletu

28. červenec 2014

Takových můstků jako je ten Mamutí můstek v Harrachově najdete na světě jen pět. V České republice je rozhodně největší a k jeho zdolání budete potřebovat dobrou fyzičku!

Mamutí můstek se nachází na Čertově hoře v Harrachově. Jeho výstavba byla dokončena v roce 1979. O několik let později - v roce 1992 - si prošel celkovou rekonstrukcí. Rekord můstku se skokem v délce 215,5 metru drží od roku 2011 Švýcar Simmon Amman.

Harrachovský Mamutí můstek hostil v minulosti celou řadu velkolepých sportovních akci. Naposledy to bylo letos v půlce března, kdy zde probíhalo Mistrovství světa v letech na lyžích.

"Po schodoch, po schodoch…" I tuto písničku si můžete zpívat, až se rozhodnete zdolat schody na Mamutí můstek v Harrachově po svých. Tedy, pokud vám nedojde dech, protože každého nadšence, který se nebude chtít nechat vyvézt na Čertovu horu lanovkou, čeká téměř pět set schodů.

autoři: Tomáš Beneš , Jaroslava Mannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.