Marek Eben: Na rozhlase mám rád, že je tam vše opravdové

23. září 2014

Výborný český herec, moderátor, ale i hudebník. V České televizi se pravidelně objevuje v pořadu Na plovárně, kam si zve osobnosti české i zahraniční scény. S Terezou Kostkovou zase moderuje taneční soutěž Star Dance. Netřeba déle představovat, řeč je o Marku Ebenovi.

Marek Eben se zapsal do paměti televizních diváků nejenom jako filmový herec, ale i jako moderátor. Byl průvodcem třeba ve vědomostním pořadu O poklad Anežky České.

Krom veškeré televizní a filmové činnosti Marek Eben zpívá ve skupině se svými bratry, která je příhodně nazvaná Bratři Ebenové. První album se skupinou vydali už před třiceti lety, letos v polovině října vyjde nová deska Bratří Ebenů s názvem Čas holin.

Do povědomí řady lidí se dostal díky roli Válečka v televizním seriálu Kamarádi, věděli jste ale, že svou kariéru začínal v rozhlase? Poslouchejte…

0:00
/
0:00
autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.