Mladí fotografové vystavují svá díla v galerii děčínského obchodního domu Pivovar

22. únor 2016

Děčínské obchodní centrum Pivovar poskytlo svou galerii unikátní výstavě fotografií mladých a nadějných umělců, kteří studují obor fotografie na střední odborné škole řemesel a služeb v Děčíně.

Pokud v průběhu února navštívíte v Děčíně obchodní centrum Pivovar a vydáte se i do výstavní síně bude na Vás čekat několik desítek fotografií. Z rukou studentů střední odborné školy řemesel a služeb. Své fotografie vystavila i studentka třetího ročníku Nikola Bucková.

„Zaměřila jsem se hlavně na street foto, aby tam byli lidi a dění ve městě,“ komentuje své fotografie Nikola Bucková.

Obor fotografie se v celé České republice studuje pouze na sedmi středních školách a na severu Čech je to pouze v Děčíně. Výstavy se rozhodli účastnit studenti všech čtyř ročníků a nese název Momenty.

Ten obor fotograf je tady letitý… Byl tady jako učební obor už někdy od 60. let. Maturitním oborem je tak 5-6 posledních let,“ říká ředitel školy Milan Soukup.

Vernisáž výstavy mladých fotografů

Studenti vernisáž připravovali hlavně vlastními silami. Technicky jim pomáhala Věra Baurerová, učitelka odborného výcviku a odborných předmětů.

„Děti do toho měly chuť už před rokem… Chodíme sem do Pivovaru na různé výstavy, tak jsme se začali bavit, že by to šlo a protože jeden ročník těch fotografií nikdy nedá dohromady tolik, řekli jsme si, že budem prezentovat celou školu. Výběr jsme nechali na dětech, jen jsem chtěla, aby tu bylo i něco z ateliéru…“ komentuje Bauerová.

Střední škola vystavuje fotografie svých žáků v takovémto měřítku poprvé a chce z výstavy vytvořit každoroční tradici.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.