Na Kamencovém jezeře v Chomutově ordinují dermatologové. Můžete se u nich nechat zdarma vyšetřit!

29. červen 2015

Voda a slunce, tak si většina z nás představuje ideální léto. Jenže slunění může být zdraví prospěšné stejně jako nebezpečné. Když zanedbáte péči o pokožku, zaděláváte si na problémy. Každý rok před startem letní sezóny proto chomutovští lékaři zamíří ke Kamencovému jezeru v Chomutově a lidem u něj vysvětlují, jak důležité je věnovat vlastní kůži dostatečnou pozornost.

V areálu Kamencového jezera, jen kousek od pláže dermatoložky z chomutovské nemocnice rozbily svůj stan a ordinují tady. Jedná se už o šestý ročník akce s názvem „Když se chceš opalovat, musíš se chránit“.

Přijít může každý - bez objednávky i bez předchozí odmluvy. To je jedna z největších výhod celé akce. Jinak se totiž na objednání do kožní ambulance v chomutovské nemocnici čeká. U jezera jsou lékařky k dispozici každému a zcela zdarma.

Lidé si mohou přijít pro radu s jakýmkoli kožním problémem. Kůže je největší lidský orgán a problémů, které může mít, je celá řada. Některé pihy mohou být neškodné, najdou se ale i útvary podezřelé a s těmi pak pacienti putují na další vyšetření do nemocnice.

Akce je zaměřená také na prevenci - podle primářky kožního oddělení chomutovské nemocnice Radky Neumanové má totiž kůže paměť. Všechno nepěkné, co jí provedeme. nám jednou vrátí. Proto lékaři upozorňují na nutnost chránit se kvalitním opalovacím krémem, který odpovídá našemu fototypu.

Kamencové jezero (ilustr. obr.)

Na Kamencovém jezeře budou i zástupci kosmetických firem, které krémy vyrábějí - ti budou příchozím rozdávat vzorky krémů.

Celá akce začíná v 11 hodin a potrvá až do 17. To, že se slunce schovává za mraky, je sice škoda, ale lékařům to nevadí. Lidé už si na dermatology na Kamenčáku zvykli a cestu za nimi si najdou, i když počasí úplně letní není.

Spustit audio