Nautica hraje už 6 let, vydává druhé album a nejmladší člence kapely je 13

20. říjen 2016

Druhé studiové album v pořadí pokřtí v pátek 21. října na jablonecké Střelnici mladá čtyřčlenná kapela Nautica. Ta začala hrát už před šesti lety, kdy bylo její nejmladší zpěvačce a kytaristce Radce Bělíkové teprve sedm let.

Nautica je dvojnásobný vítěz Dětské porty a Folkového kvítku, v roce 2013 také získala Zlatý oříšek v soutěži České televize. Letos v červnu vyhrála Nautica v Praze republikovou soutěž studentských kapel do devatenácti let Škola rocku.

První, tehdy ještě folkové CD, natočili její členové v roce 2014 právě za peníze z výhry ve Zlatém oříšku. Druhé, už v duchu rock ´n´ rollu, je na řadě nyní.

Hudbu Nauticy hraje Český rozhlas Junior, ale i jiná rádia. Čtveřici mladých hudebníků je dnes od třinácti do sedmnácti let.

Nové autorské CD pop-rockové Nauticy nazvané „Cože?“ je výjimečné už jenom způsobem nahrávání. Vzniklo v analogovém studiu v Jablonci nad Nisou. Tedy bez jakýchkoliv digitálních úprav. Kapele s ním pomáhal učitel, jablonecký muzikant, Jan Krajník.

Nautica hraje ve složení: Andrea Bělíková ‒ elektrická kytara, zpěv, Radka Bělíková ‒ baskytara, zpěv, Tomáš Patrman ‒ rytmická kytara, Martin Gorčík ‒ bicí, konga, perkuse, zpěv.

Nautica
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio