Největší skokanský můstek v Lomnici nad Popelkou? Rozhledna, jakou jinde nenajdete!

1. červen 2015

V Lomnici nad Popelkou na Semilsku mají hodně netradiční rozhlednu. Největší skokanský můstek v lyžařském areálu V Popelkách je totiž zároveň i vyhlídkovou věží. Pozve vás tam Stanislav Dlouhý z tamějšího sportovního klubu.

Rozhledna 2 v 1? Proč ne. Takový je skokanský můstek v lyžařském areálu V Popelkách v Lomnici nad Popelkou.

Původně sloužil jenom odvážným začínajícím skokanům na lyžích, od roku 2007 na vyhlídkový ochoz rozhledny, která k němu byla přistavěna, proudí zvědaví turisté. A není divu. Úžasný kruhový výhled do okolní krajiny nabízí překrásné výhledy - na Jizerské hory, Ještěd, Český ráj, městečko Lomnici nad Popelkou, ale i do Krkonoš a vzdálenějších Orlických hor.

„Přijeďte se podívat do Lomnice nad Popelkou, mimo ostatních zajímavých míst je můstek taková atraktivní záležitost hlavně pro ty, kteří se s tímto sportem nikdy nesetkali,“ láká do města na Semilsku Stanislav Dlouhý z Lyžařského sportovního klubu v Lomnici nad Popelkou.

Kdybyste neměli zrovna štěstí na dobré počasí a výhledy, budete obdivovat odvahu skokanů na lyžích, kteří se pouští z můstku K70.

Lomnice nad Popelkou - skokanský můstek

„Tady z toho můstku poprvé skáčou děti, kterým je kolem deseti let, ten můstek na dnešní poměry zas tak velký není,“ říká Stanislav Dlouhý.

Až budete nahoře na vyhlídkovém ochozu, pravděpodobně se vám zatají dech, budete výše než koruny stromů. Z centra Lomnice nad Popelkou si do lyžařského areálu můžete udělat nenáročnou, asi dva kilometry dlouhou procházku.

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio