Noční směna ústeckých strážníků dá zabrat

17. listopad 2015

Vyrazili jsme s hlídkou Městské policie v Ústí nad Labem na jednu noční směnu. Našeho spolupracovníka Martina Duška doprovázeli vrchní komisař Pavel Jindra a vrchní strážmistr Jiří Wolf.

Směna začala v 18 hodin. Hned se začátkem služby strážníci vyrazili do ulice Žukovova na Střekově. Operační středisko ohlásilo fyzické napadení mezi dvěma lidmi. Po příjezdu na místo strážníci začali celou záležitost prošetřovat. Obě osoby ale odmítly celou věc řešit a jejich zranění nevyžadovalo lékařské ošetření, tak byly hlídkou z místa vykázány.

Během návratu na stanici v ulici Na Nivách strážníci ještě zkontrolovali fotopasti a objevili nelegálně umístěný banner za nádražím. Mohl třeba ohrozit silniční provoz, policisté ho sundali a odvezli na služebnu.

Čtěte také

Na služebně se hlídka dlouho nezdržela, po 5 minutách vyrazila na preventivní obhlídku města. V ulici Růžový palouček pomocí speciálního obojku odchytili opuštěného psa a odvezli ho do útulku na Severní terase. Před půlnocí hlídka ještě kontrolovala, pomáhala Policii ČR při hledání pachatele a vykázala podnapilé občany z areálu Letního kina.

Při návratu na základnu si hlídka všimla potyčky na Mírovém náměstí. "Na místo jsme dorazili jako první a oba rozhádané tábory jsme rozdělili," vysvětluje zasahující vrchní komisař Pavel Jindra. V jednom případě strážníci proti agresivnímu mladíkovi použili donucovací prostředky. Po oddělení obou agresivních skupin se celý incident začal vyšetřovat.

Vzápětí k místu zásahu dorazily dvě hlídky městské policie a o chvíli později dalších pět hlídek Policie České republiky. Jelikož ani jedna strana nechtěla záležitost dále řešit a nikdo nevyžadoval lékařské ošetření, celá situace se vyřešila domluvou a vykázáním provinilců do místa jejich bydliště.

Po půlnoci byl na řadě pravidelný úkol - kontrola vchodů na sídlišti Mojžíř v ulici Jindřicha Plachty. Tam strážníci kontrolovali osobu, která se podezřele pohybovala kolem zaparkovaných vozidel. Po kontrole, zda se dotyčný nenachází v pátrání, byl z místa vykázán. Na jednu noční službu toho bylo až dost.

autor: Martin Dušek
Spustit audio