Píseň o másle od středoškoláků z Mostu válcuje internet

27. říjen 2017

Parta kluků z mostecké střední školy se baví tím, že vymýšlí vtipné texty na známé světové songy. Jeden z nich, ten o másle, nečekaně zabodoval na internetu.

„Ten nápad jsme dostali na matice. Všude se o tom mluví, tak nás napadlo něco z toho udělat,“ popisuje, jak parodie na hudbu kapely Red Hot Chilli Pepers vznikla, jeden z autorů textu Martin Rufer.

„My takové věci píšeme často. Vybereme si muziku, která se snadno hraje a vymyslíme nějaký vtipný text,“ říká gymnazista, který je známý jako skvělý klavírista.

Cena másla jeho ani jeho vrstevníky zase až tak nepálí. Za vznik písničky může internet. „Viděli jsme nějaké video, na kterém se důchodci prali v marketu o máslo, a to na nás tak zapůsobilo, že jsme vymysleli tuhle písničku,“ líčí okolnosti vzniku malé kostky másla Martin.

Že se z písničky stal takový hit, ho překvapilo. Všimli si novináři a po síti se šíří neskutečně rychle a všemi směry. „Překvapilo nás to,“ přiznává Rufer a čeká, že před vánoci jejich kostce sledovanost ještě přibude, protože máslo ještě zdraží. „Ta nahrávka na netu je z telefonu a vznikla u mě doma. Je to trochu punk, ale asi to nevadí,“ usmívá se.

Další téma, které si mladíci asi vezmou na paškál, budou ceny mobilních tarifů. Politika je jako cíl humoru neláká. „Protest songy asi nejsou nic pro nás. To dělají jiní. Nás baví tohle,“ uzavírá Rufer.

Spustit audio