Podle čeho vybírat rychlovarnou konvici?

3. červen 2015
Jak správně nakupovat

Možná si už asi nepamatujete, kdy jste si naposledy koupili konvici na ohřívání vody. Pak právě vás může už zítra potkat ta nepříjemnost, že přestane fungovat. Nebo jen zatoužíte po nové. Jak vybrat správnou rychlovarnou konvici? Je rychlovarná konvice lepší než ta klasická?

Téměř každý máme doma rychlovarnou konvici. Abychom prodloužili její životnost, je třeba se o ni starat. Zapomeňte na octové a citrónové vody. Odstraní sice vodní kámen, ale zůstává po nich nepříjemný zápach a mohou konvici i poškodit. V drogeriích a domácích potřebách snadno pořídíte vhodné odvápňovače.

I přes dobrou péči už to má ta naše rychlovarná konvice za sebou? Jak správně vybrat novou? Důležité jsou tři údaje: objem, příkon a cena. Půllitrová konvice je pochopitelně levnější než její objemnější družka. Příkon udává, za jak dlouho se voda ohřeje do doby varu. Čím větší příkon, tím rychlejší ohřev vody. Do 1 litru stačí 1500 W, na 1,7 l je lepší 2000 - 2400 W. Kolik chcete vydat z peněženky, už je jen na vás. Poslouchejte…

autor: Veronika Dašková
Spustit audio