PORADNA: Chcete změnit barvu vlasů? Víme, jak na to!

16. říjen 2014

Mnoho dnešních žen si barví nebo naopak odbarvuje vlasy. Změnu ale občas podniknou i někteří muži. Jak razantně změnit barvu vlasů, aniž byste si je zničili?

Asi každá žena někdy experimentovala s barvou svých vlasů. Razantní změna barvy ale může být velmi riskantní. Někdo si na ni troufne doma, někdo tento úkon ponechá na profesionálovi.

V každém případě je důležité změnu neuspěchat, postupovat přes melír, který se postupně zahušťuje, až se celkový odstín vlasů přiblíží tomu požadovanému. Pak teprve se dobarví celá hlava.

Tento postup je výhodný i pro to, že si žena na svůj nový vzhled zvykne a není to pro ni ani pro okolí takový šok.

Ale pozor, domácí barvení může být hodně riskantní! Doporučujeme proto svěřit se do rukou kadeřníka, kterého pravidelně navštěvujete. Ten zná dobře jak barvy, s kterými běžně pracuje, tak i vlasy své zákaznice - a proto může lépe odhadnout konečný výsledek.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.