Prázdninovou atrakcí v Kadani je čarodějnické muzeum

2. červenec 2014

Můžete se tam podívat, jak se vyučuje v čarodějnické třídě, vidět pravěkou jeskyni s magickým malbami, podat si ruku s čarodějem první kategorie Vigem nebo vyslechnout moudrou čarodějku Sofonu.

Na nádvoříčku vás uvítá dokonce hliněný golem, a jak potvrdil průvodce Radovan Smokoň, zdejší čarodějnice ho umějí i oživit: „Golem má svůj šém a kdo mu vloží šém, v našem případě, do pupíku, tak tomu Golem splní přání a poslouchá ho samozřejmě na slovo,“ slibuje.


Další atrakcí je alchymistický dílna. „Alchymisté v první řadě vyráběli různé masti, lektvary pro léčbu a mimo to se snažili vyrobit zlato, kámen mudrců, ale to bylo pro jejich chlebodárce, který jim dávala obživu a který jim financoval provoz této alchymistické laboratoře. Takže oni si dělali svoje, ale mimo to museli pro pána hledat možnosti jak vyrobit zlato a podobně,“ vysvětluje.


V té kadaňské se ovšem nevyrábí zlato, ale tiskou se tam peníze. „Těch není nikdy dost,“ říká v žertu Radovan Smokoň.


Za zády na nádvoříčku Muzea čarodějnic v Kadani nám příjemně šplouchá voda. Sedí tam vodník, rybář – no musíte to zkrátka vidět na vlastní oči. A rozhodně si odsud odvezete zajímavé zážitky a krom toho něco z čarodějnického sortimentu.

Pokud si budete chtít dopřát návštěvu Muzea čarodějnic, tak můžete každý den od 10 do 17 hodin s výjimkou pondělí.

Spustit audio