Před zimou má útulek na Severní Terase hodně práce

29. listopad 2015

Útulky po celé České republice se už začaly připravovat na zimu. Výjimkou není ani ten ústecký. Útulek na Severní Terase nemění ani otevírací dobu, a ještě chystá již tradiční akci Ježíšek pro chlupatý kožíšek.

„Tak jako každý rok hlavně chystáme oblečky, samozřejmě pokud začnou teploty v noci klesat pod bod mrazu, tak už potom pejsky oblékáme, což je taková celodenní práce, protože někteří pejsci nesnesou na sobě obleček, takže oblékáme i pětkrát denně, a potom jsou pejsci, kteří obleček vůbec nesnesou, a tak musí být celý rok nahatí,“ vysvětluje Jaroslava Ježková, vedoucí útulku na Severní Terase.

Díky chladným teplotám je potřeba dát psům možnost nabrat tukové zásoby. „Vždycky platí, že čím lepší krmení, tím líp. To znamená hodně vysoce proteinové krmení, hlavně pro zvířata, která jsou venku, protože si potřebují udělat trošku tuku, aby jim nebyla venku zima,“ radí Jaroslava Ježková.

Útulek v Ústí nad Labem také nabízí zajímavou akci. „Jako každý rok máme naší akci "Ježíšek pro chlupatý kožíšek", kdy jsou to takové jakoby dny otevřených dveří, kdy ti lidé mohou přijít, případně přinést nějaké dary, a v podstatě vyvenčit si pejsky i mimo normální venčitelské hodiny,“ láká případné návštěvníky vedoucí útulku.

autor: Martin Dušek
Spustit audio