Překyselení organismu

15. srpen 2013

Lékaři tvrdí - překyselení organismu neexistuje. Aleternativní medicína tvrdí - překyselení existuje. Kde je tedy pravda?

„Je to jenom špatný výklad pojmů...“ konstatuje Aneta Benediktová. „Z lékařského hlediska k překyselení docházet nemůže – protože krev musí mít neustále pH 7,365, jinak člověk zemře.“

Do krve se nám ale neustále dostávají kyseliny, většinou z trávícího traktu, vlivem štěpení potravy, kterou jíme. A protože tělo musí tyto kyseliny neustále neutralizovat, vyplavuje do krve zásadité minerály, jako je třeba vápník. Vzniká jakási struska, kterou tělo ukládá – z toho vzniká celulidita, zanášení cév nebo artróza.

Alternativní medicína se proto snaží lidem pomoci při výběru potravy tak, aby měl organismus méně práce s její neutralizací. A které potraviny nejvíce zakyselují? Ve větším množství cukr, maso, alkohol, mléko.

Tak nezapomeňte k řízku salát - ten ho pěkně zneutralizuje. Více paní Aneta Benediktová dopoví na přednášce "Odkyselení orgnanismu - základ zdraví" 12. února v Ústí nad Labem v Clarionu v 17:30.

Spustit audio