Dopolední expres2. října  2014 v 10:00  

Připravte si vitamíny na zimu - naložte si vlastní zelí!

Kysané zelí - Foto: Naďa Čvančarová

Kysané zelíFoto: Naďa Čvančarová

Domácí kysané zelí je cenným zdrojem vitamínu C. To už věděly naše babičky. Pokud si ho ale chcete připravit sami, je teď ten správný čas!

Nakládání zelí prý není vůbec složité. Stačí ho naložit do dobře vymytého soudku nebo do čistých sklenic, přiklopit víčkem a nechat kvasit. 

Kdo ale není líný, může zelí nejdřív našlapat, prosolit a prokmínovat, přidat nějakou tu cibuli a pak teprve napěchovat do kameninového hrnce tak, aby bylo zelí bez přístupu vzduchu. Přibližně za šest týdnů je zelí vykvašené. 

 

Připravte si vitamíny na zimu - naložte si vlastní zelí!

Vložit na svůj web

Nejenže domácí kysané zelí chutná lépe. Je také zdravější a navíc ušetříte! 

Autor:  Lenka Šipošová
Pořad: Dopolední expres  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 9:00  |  Délka pořadu: 3 hodiny  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Viditelnost: snížená viditelnost na méně než 100 m, Panenský Týnec
  Od 18.12.2017 11:05 do 21.12.2017 09:00; na silnici v obci Vrbice okres Karlovy Vary; Pozor! Nadměrný náklad; očekávejte zdržení; Přeprava generátoru. Parametry: d=43 m; š=5,25 m; v=6,08 m; hmotnost=357,1 ...
  silnice II/223, v katastru obce Kovářská - v katastru obce Loučná pod Klínovcem, část obce Háj, okr. Chomutov, uzavřeno, Od 20.12.2017 00:00 Do 30.04.2018 23:59, Úplná uzavírka silnice č. II/223 z Horní ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace