Připravte si vitamíny na zimu - naložte si vlastní zelí!
Domácí kysané zelí je cenným zdrojem vitamínu C. To už věděly naše babičky. Pokud si ho ale chcete připravit sami, je teď ten správný čas!
Nakládání zelí prý není vůbec složité. Stačí ho naložit do dobře vymytého soudku nebo do čistých sklenic, přiklopit víčkem a nechat kvasit.
Kdo ale není líný, může zelí nejdřív našlapat, prosolit a prokmínovat, přidat nějakou tu cibuli a pak teprve napěchovat do kameninového hrnce tak, aby bylo zelí bez přístupu vzduchu. Přibližně za šest týdnů je zelí vykvašené.
Nejenže domácí kysané zelí chutná lépe. Je také zdravější a navíc ušetříte!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.