Dopolední expres2. října  2014 v 10:00  

Připravte si vitamíny na zimu - naložte si vlastní zelí!

Kysané zelí - Foto: Naďa Čvančarová

Kysané zelíFoto: Naďa Čvančarová

Domácí kysané zelí je cenným zdrojem vitamínu C. To už věděly naše babičky. Pokud si ho ale chcete připravit sami, je teď ten správný čas!

Nakládání zelí prý není vůbec složité. Stačí ho naložit do dobře vymytého soudku nebo do čistých sklenic, přiklopit víčkem a nechat kvasit. 

Kdo ale není líný, může zelí nejdřív našlapat, prosolit a prokmínovat, přidat nějakou tu cibuli a pak teprve napěchovat do kameninového hrnce tak, aby bylo zelí bez přístupu vzduchu. Přibližně za šest týdnů je zelí vykvašené. 

 

Připravte si vitamíny na zimu - naložte si vlastní zelí!

Vložit na svůj web

Nejenže domácí kysané zelí chutná lépe. Je také zdravější a navíc ušetříte! 

Autor:  Lenka Šipošová
Pořad: Dopolední expres  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 9:00  |  Délka pořadu: 3 hodiny  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 19.10.2017 01:35 do 03:40; na silnici 27 u obce Havraň okres Most; nehoda; zvěř na vozovce; havarované vozidlo; OA x zvěř, bez zranění osob.
  silnice II/262, Františkov nad Ploučnicí, okr. Děčín, zúžené jízdní pruhy, stavební práce, Od 03.11.2017 00:00 Do 15.12.2017 23:59, zvláštní užívání silnice č. II/262 ve Františkově nad Ploučnicí naproti ...
  Od 17.10.2017 15:10 do 22.10.2017 22:50; v ulici Nádražní v obci Česká Kamenice okres Děčín; komunikace dočasně uzavřena; probíhají odklízecí práce; Demolice objektu čp. 1236

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace