Problémy s plísněmi na nohou odstraní laser nebo "chytrá houba"

11. květen 2015

V minulých dílech jsme probrali tradiční způsoby léčby plísní na chodidlech a nohou, tentokrát se proto zaměříme na ty moderní.

Už mnoho dermatologických ordinací nabízí léčbu nehtových plísní pomocí laseru. Při ošetření tímto způsobem jsou plísňová vlákna zasahována a ničena velmi silným a přesně zaměřeným paprskem světla. Zákrok se provádí po místním znecitlivění pokožky prstů a opakuje se alespoň 4krát.

Tento způsob léčby vychází v podstatě levněji a je účinnější než léčba mastmi, laky a pilulkami. Navíc, na rozdíl od nich, nezatěžuje játra a celý organismus toxiny.

Na oblibě získává i další metoda boje s plísněmi - při ní se využívá tzv. „chytrá houba“. Ta na plísních parazituje, ve své podstatě je požírá a ničí je svými enzymy. Když už se nemá čím živit, sama zmizí.

Chytrá houba se osvědčila i při léčbě lupénky, atopického ekzému a bércových vředů. Přípravky s chytrou houbou seženete bez předpisu v lékárnách. Cenově jsou srovnatelné s mastmi a jinými léky a na rozdíl od nich nejsou známy žádné vedlejší účinky.

autor: Jindra Moravcová
Spustit audio