Projeďte se Českým rájem na koloběžce!

14. srpen 2014

Půjčit si kolo, lyže nebo loď je v dnešní době běžné. Ale půjčit si koloběžku zatím až tak obvyklé není. Malá Skála na Turnovsku je výjimkou - od letošního roku si tam můžete půjčit koloběžku, na které pak můžete křížem krážem projet celý Český ráj.

Český ráj je prvním místem na světě se speciálním koloběžkářským značením. Černo - žluté cedulky koloběžkáře zavedou například do Dolánek na Dlaskův statek, na Boučkův statek na Malé Skále nebo do rezervace Trávníky v Železném Brodě.

Půjčovnu vede Jiří Boháč, a jak říká, koloběžka je ideální pro malé i velké, mladé i staré, rekreační i vrcholové sportovce. Uveze až 150 kilo živé váhy, je k ní přimontované sedátko pro batole nebo tažné zařízení pro psa.

Koloběžky? Zábavné a zdravé!

„Koloběžky mají oproti kolům spoustu výhod, především pro rodiny s dětmi… Navíc se z koloběžky dobře sestupuje, takže si pohodlně můžete udělat fotky z výletu,“ vysvětluje Jiří Boháč.

Těm, kteří chtějí zhubnout, by koloběžku také doporučil: „Je to komplexnější, protáhnete si celé tělo. A pokud je mírná zima, tak se dá jezdit celý rok,“ dodává Boháč.

V půjčovně si budete moci vybrat různé typy koloběžek – například na těžké sjezdy, pro rodiče s dětmi nebo pro ty, kteří se rozhodnou zapřáhnout do koloběžky psa. Lepší představu si můžete udělat při návštěvě webových stránek půjčovny. Vybere si zkrátka každý, stačí dorazit!

autor: Eva Malá
Spustit audio