Rally Bohemia startuje už v sobotu 2. července!

1. červenec 2016

První červencový víkend potěší fanoušky motorsportu. Nová i historická mistrovská auta vyrazí na rychlostní zkoušky Rally Bohemia. Diváci se budou mít rozhodně na co těšit. Program pro milovníky rychlých aut ztrácejících se v prachu cest je připraven i na neděli 3. července.

Letošní Rally Bohemia se divákům představí v nové podobě. Z itineráře zmizel divácky atraktivní okruh v Sosnové, ale za to se objevily dvě polookruhové rychlostní zkoušky, kdy závodní auta část tratě projedou dvakrát za sebou, Startovní listiny Mistrovství ČR v rally, Rally Bohemia Histroric a Rally Legend čítají více než 140 posádek.

Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport - Pavel Dresler a Jan Kopecký

„Polookruhová rychlostní zkouška znamená, že do ní závodník vjede a po nějakém čase se vrátí zhruba do místa, odkud odstartoval, jede část té rychlostní zkoušky znovu, a teprve pak zamíří do cíle,“ vysvětluje Petr Pavlát, ředitel Rally Bohemia.

Start prvního vozu? Ve 13:48 a v 18:12

Sobotní polokruhová rychlostní zkouška se jmenuje Cetno a jede na Mladoboleslavsku na bývalé rychlostní zkoušce Vinec. Start prvního vozu je ve 13:48 a v 18:12.

Následně se závodní vozy vydají na Tanvaldsko. „Tam je čeká nejnáročnější a troufnu si říct nejhezčí rychlostní zkouška v České republice nazvaná Zlatá. Je to spojení rychlostních zkoušek Šumburk a Navarov. Právě tady se bude jak se říká lámat chleba,“ míní Pavlát. RZ Zlatá startuje ve 15:31 a v 19:55.

Rally Bohemia má program na neděli 3. července

Nedělní program začíná v 9:03 startem druhé polookruhové rychlostní zkoušky Radostín, která je novou variantou rychlostní zkoušky Sychrov. „Tato rychlostní zkouška měří třicet dva kilometrů z toho jedenáct kilometrů je okruh. Tam se může stát, že se posádky v případě problémů dojedou. Věřím, že to s chladnou vyřeší, a že tam nedojde k žádnému incidentu,“ dodává Pavlát.

Rally Bohemia - to je podívaná pro milovníky motosportu

Z posádek bude nejatraktivnější zřejmě Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem z továrního týmu ŠKODA Motorsport, který se v ten samý termín účastní i polské rally zařazené do kalendáře mistrovství světa.

Na Rally Bohemia se ukáže opět i Václav Pech, tentokrát s „nadupaným“ Porsche 997 GT3. Na loňský úspěch na stupních vítězů se pokusí navázat i liberecký Štěpán Vojtěch s Peugeotem 206 WRC.

Spustit audio