Sochy v Doubici se dostaly do české knihy rekordů

7. listopad 2016

Chtěli byste pohladit Sněhurku? Potřást rukou Trautenberkovi? Nebo se otřást při pohledu na Medúzu s hady místo vlasů? A co takhle pohlédnout do očí dinosaurovi? To všechno i řadu dalších setkání si můžete dopřát v Doubici u Staré hospody.

Zdejší soubor dřevěných soch se dostal do české knihy rekordů, když jich bylo 316, a od té doby jich nejméně 50 přibylo. Jak celý nápad vznikl? Jeho duchovní otec, Karel Rezek, prý chtěl původně jen udělat dětský park pro svou dceru.

„Nejdřív to bylo pro mou dceru, pak ale přerostla ve mně touha být s dřevěnými sochami v knize rekordů,“ vysvětluje Rezek, který proto začal v Doubici pořádat sochařská sympozia.

„Máme tu krásně. Nedaleko je Hřensko, Pravčická brána, jsou tu rozhledny, skalní města, cyklostezky… Je to tady jak v pohádce,“ láká do Doubice Rezek.

Vzhledem k tomu, že Doubice leží na rozhraní Lužických hor a Českého Švýcarska, můžete Karlu Rezkovi věřit, že těch tipů na výlet je v okolí nepočítaně. Ať už se vydáte kamkoli, nezapomeňte se zastavit v dřevěné pohádce!

Spustit audio