Speciály z Dakaru i jezdci rallye se sjedou do Sosnové u České Lípy!

27. březen 2015

Autodrom Sosnová zažije v neděli 29. března premiéru Jarního setkání mistrů volantu. Už při krátkém nahlédnutí do programu je jasné, že motoristické fandy tak čeká první letošní velký svátek.

V Sosnové se na závodním okruhu utkají amatérští rallye jezdci a jejich řidičské schopnosti budou moci diváci porovnat s ostřílenými profesionály v čele s účastníky patrně nejtěžšího závodu – Rallye Dakar.

Jarní setkání mistrů volantu - Sosnová

Bude to největší setkání našich účastníků Dakaru, jak ostatně potvrzuje ředitel závodu Petr Pavlát.

„Budeme tu vlastně mít pohromadě nejvíc všech automobilů, které jely Dakar za Českou republiku. Z jezdců jmenujme alespoň Martina Macíka, Martina Kolomého, Jirku Moskala či Davida Pabištu,“ podotýká Pavlát. Ze závodních strojů určitě zaujme 1000koňová Baggyra, dále Tatra, Liaz, ale také Hummer H3.“

Jarní setkání mistrů volantu - Sosnová

Při historicky první Global Assistance Jarní Setkání mistrů volantu diváky nadchnou nejen výkony závodníků exhibičního programu Dakar show, okruhů a vrchů a také Kart Cross. Nejvíce ale budou během dne vidět na trati závodníci amatérských rallye sérií, kteří budou na autodromu závodit muž proti muži na stejné trati, jakou znáte z tradičního Setkání mistrů, které se obvykle koná v Sosnové na podzim a uzavírá sezonu motorsportu v České republice.

Podrobnosti včetně časového rozvrhu, který začíná v neděli již v devět ráno, naleznete na webových stránkách Autodromu Sosnová.

Spustit audio