Svatbu nanečisto si mohly už popáté naplánovat i vyzkoušet dívky a ženy v Mostě

8. leden 2018

Světýlka ve vlasech i ve svatební kytici. I tak může vypadat lednová nevěsta. „Pokud má nevěsta smysl pro humor, proč ne,“ řekla o svém přehlídkovému stylingu vizážistka Vlaďka Krajníková. Ta proměňovala jednu ze tří příchozích nevěst a zvolila zimní styl.

„Je leden. Kdyby bylo počasí, jak má být, venku by ležel jiskřivý sníh a mráz by kreslil na okna krajky. Do takového počasí se lesk, třpyt a zářící světýlka hodí,“ vysvětlila vizážistka, proč sáhla i kn netradiční ozdobě.

Její nevěsta Veronika Pilařová byla nadšená a ochotně pózovala přítomným fotografům. „Je moc hezké. Kdybych se vdávala v prosinci nebo v lednu, tak bych do toho klidně šla,“ prohlásila přesvědčivě.

Veronika letos svatbu opravdu plánuje, a proto přišla na svatební veletrh nazvaný Svatba nanečisto. „Jsme jediný veletrh tohoto typu v kraji a okolí,“ řekla hlavní organizátorka akce Petra Vyoralová.

Svatba nanečisto se v Mostě konala už popáté a zájem o ni byl letos ještě větší než loni. „Když jsme začínali, měli jsme 6 vystavovatelů a 60 návštěvníků. Loni tu bylo 26 vystavovatelů a 270 lidí. Letos tu vystavuje 35 subjektů a už teď se tu prošlo víc než 300 návštěvníků,“ pochvaluje si Vyoralová.

Smyl akce je jasný – nabídnout na jednom místě prezentaci všech služeb, které se svatbou souvisí. Jsou tu kadeřníci, vizážisté, floristé, fotografové, cukráři, vinaři ale také prodejci bot, brýlí, košil a kravat. Svůj stánek tu měly i korálkové čelenky do vlasů a další zajímavé doplňky.

Prim pochopitelně hrály svatební šaty. Mostecký salon Delta dvakrát během dne předvedl kolekci novinek pro rok 2018. „Letošním hitem je pískový odstín. Oni vládla jemně růžová, letos je to pískový nádech svatebních šatů,“ prozradila majitelka salonu Petra Vyoralová. V kolekci nechyběly ani šaty v populárním „boho stylu“ nebo jedny pracovně nazvané „Sněhurka“.

Alespoň jednou se cítit jako princezna může každá žena. Svatební salony nabízejí šaty všech velikostí a délek a myslí i na těhulky. „Nevím proč, ale v lednu je vždycky veliký zájem o šaty. Snad proto, že slečny najdou pod stromeček prstýnek a romantická žádost o ruku následuje. Proto pořádáme tuhle akci na začátku ledna. Nabízíme inspiraci a informace, které se mohou hodit každé nevěstě,“ konstatuje Vyoralová.

Spustit audio