Svatý Valentýn ve velkém stylu si můžete užít na zámku v Litvínově

14. únor 2017

Svátek zamilovaných není českou tradicí. Přesto si lidé na mnoha místech zvykli 14. únor slavit a jsou dokonce města, která Valentýna pojala velmi aktivně. Jedním z nich je Litvínov.

Když v Litvínově před dvěma lety slavnostně otevírali opravený zámek Valdštejnů, první stálá výstava nazvaná „Srdce ráj“ měla vernisáž 14. února. Právě tahle vernisáž položila základ litvínovské valentýnské tradici.

Od té doby litvínovský zámek Valentýnem žije. Celoročně je tu mříž lásky, na kterou mohou lidé umístit malý zámeček a symbolicky tak svou lásku zamknout na věky věků. Od té doby každý rok na 14. února vedení zámku připravuje slavnostní program.

Svatý Valentýn na zámku v Litvínově

Letos je tu k vidění například výstava svatebních šatů a otevřená je i výrobna takzvaných „valentýnek“ ‒ přáníček, která můžete darovat svým milovaným. V 15:00 pak začnou srdeční dílničky, kde si každý bude moci vyrobit dřevěné nebo skleněné srdce. Zároveň bude probíhat malý jarmark zaměřený na srdíčkové výrobky.

Od 17:00 do 20:00 bude parkem jezdit povoz tažený koňmi, kterým se mohou zájemci svézt a romantiku dovrší fotokoutek, ve kterém se budou moci zamilovaní od 18:00 do 21:00 nechat vyfotit profesionálním fotografem na romanticky vyzdobeném zámeckém nádvoří v bráně lásky.

Spustit audio