Tankini, monokiny, bikiny… Letošním hitem u plavek jsou proužky a pastelové barvy

27. červen 2017

Vybrat si plavky bývá pro většinu žen trauma. Najít ty správné není jednoduché. A ještě se každý rok mění módní trendy a styly. „Letos se nosí proužky, pastelové barvy a hodně ozdoby,“ říká Jana Kočí z firmy Trico line a dodává: „My jsme letos udělali speciální hodně zdobenou řadu se řetízky a kamínky. Všechno je dostatečně odolné, aby to vydrželo kontakt se slanou vodou a podobně.“

Pokud jde o střihy, vedou plaky dvoudílné. „Módní jsou i tankini – tedy něco mezi dvou a jednodílnými plavkami. Jsou to dva díly, spojené jen na bříšku,“ vysvětluje Jana Kočí.

Na štíhlých modelkách, které letošní plavkové trendy předváděly na teplickém Fashion weeku, vypadají každé plavky dobře. Jenže ženy bývají často „krev a mlíko“. Potřebují občas něco někde schovat, jinde s něčím pomoct.

„Normální ženy tvoří 70 % naší klientely. Máme v nabídce podprsenky od velikosti A až po E,“ uklidňuje Kočí. I v plavkách lze najít střihy, které dovolí skrýt vaše nedostatky. „Říká se tomu monokiny. Je to vlastně horní díl v podobě tílečka, takže schová bříško. Pomáhají i vzory a materiály.“

Czech fashion week 2017

Kvalitní pružná plavkovina umí pomoci s tvarováním postavy. Vhodně vybraný vzor umí totéž. „Nebo vhodná kombinace barev, třeba tmavá na bocích umí zázraky,“ doplňuje Jana Kočí.

K plavkám patří i doplňky. Nemusí to být jen šátek zavázaný na sto způsobů. Vyrábějí se i lehké župánky a tuniky, které vám poskytnou lehké zakrytí a přitom jsou stále vzdušné a lehké.

To nejdůležitější je si dobře vybrat. Nebojte se zkoušet a nechte si poradit. Občas se vám na obrázku nebo na ramínku může líbit něco, co pro vás není vhodné a naopak. Obrňte se trpělivostí a zkoušejte a zkoušejte. Ty správné určitě najdete!

Spustit audio