Tepličtí patrioti vzpomínají na Jeroma. Uspořádali mu koncert

5. květen 2016

Nikdo mu neřekl jinak než Jerome. Jiří Bešťák z Teplic, známá postava spjatá se sportem i muzikanty, by se dnes (5.5.) dožil 64 let - loni ale zemřel a přátelé mu na dnešek připravili koncert.

Jerome loni na podzim zemřel a několik známých se rozhodlo mu dnes (5.5.), v den jeho nedožitých 64. narozenin, uspořádat koncert.

Proč si ho chtějí spolu s dalšími Tepličany připomenout, řekl Tomáš Jarolím. „Koho už jinýho, než Jeroma, připomínat? Když jsme se dostali k jeho pozůstalosti, tak jsme viděli, jaká to byla totálně pestrá osobnost, spojená s Teplicemi. Všechny pozvánky na zahájení lázeňské sezóny, stovky pozvánek na absolventské koncerty lidí z teplické konzervatoře, kdejaký článek o tom, co se tady stalo…“

„Dovolte mi suše předpokládat, Jeroma že všichni znáte tu…“ Tuhle píseň složila učitelka teplické Konzervatoře Marie Červová Jeromovi k 60. narozeninám. Podle ní se v 70. letech zamiloval do jedné studentky, a i když jejich vztah nevydržel, konzervatoři zůstal věrný.

Jerome - plakát

„Tady si sednul a sledoval cvrkot. Hovořil se studenty, a když bylo potřeba, zapůjčil obnos. Byl tady už od září a znal jménem všechny prváky dřív, než jejich profesoři. Vždycky na jaře s námi jezdil na ,braňákyʻ, tam nám vařil – to ho bavilo, uměl vynikající guláš,“ vzpomíná Marie Červová.

Jerome se ale věnoval i sportu - závodně zápasil a ze žíněnky se přesunul do kuželny.

„Nebyl to až takový kuželkář, že by dosahoval nejvyšších výsledků, ale nepatřil ani mezi ty nejhorší. Byl takový průměrný, ale ochotný a obětavý. Člověk, který přišel a dokázal pobavit,“ vzpomíná David Bouša z teplického oddílu kuželkářů.

Dnes od 17:00 si Jiřího Jeroma Bešťáka v řetenickém klubu Nexo připomenou konzervatoristé, Aku Aku, Blue Rocket nebo Jan Hrubý. Připravené jsou i úsměvné videovstupy o Jeromovi.

autor: hau
Spustit audio