Test koupališť: Barbora, Český Dub, Mikulášovicích, Nové město pod Smrkem, Kruh

28. srpen 2015

Prázdniny se sice nachýlily ke svému konci, ale letošní léto je teplé a tak koupaliště i přírodní jezera jsou neustále v obležení. Jak je to s kvalitou vody v některých vodních nádržích a jaké služby nabízejí?

Koupaliště Mikulášovice

Koupaliště v Mikulášovicích se nachází asi půl kilometr jižně za obcí je vybaveno skokanskou věží vysokou 5 metrů, obklopuje ho převážně travnatá pláž, WC i převlékací kabinky jsou k dispozici, stejně jako dětské hřiště. Voda je tu podle měření hygieniku v naprostém pořádku, trošku zhoršená kvalita je v dětském brouzdališti, kde doporučuju raději děti po vykoupání osprchovat.

Jezero Barbora

Dobrou vodu ke koupání nabízí i Nejrozsáhlejší vodní nádrž Barbora, která se nachází v okolí Teplic. Na Barboře se můžete koupat na dvou písčitých plážích - hlavní a Australské. Na hlavní pláži, která je celoročně udržovaná najdete sociální zařízení, převlékárny a stanici první pomoci s profesionální zdravotní službou. Nechybí tam ani stánky s občerstvením nebo plážový bar. Parkovné je tu až do září zpoplatněno stejně jako vstupné.

Koupaliště v Českém Dubu

Koupání na Lipně

Na koupališti v Českém Dubumožná návštěvníka překvapí, že se tu nevybírá vstupné a s parkováním to tady taky není problém. Bazén je tu napájen přírodní vodou bez chemických přísad. Nově je v areálu povoleno také stanování. Pro děti je k dispozici pískoviště se skluzavkou, taky sem tu narazila na stolní tenis. Areál je otevřený od 9 hodiny ráno do 20 hodin.

Nové Město pod Smrkem

Další přírodní koupaliště se nachází v krásné krajině, přímo u nástupního místa na Singltrek v Novém Městě pod Smrkem. Koupaliště má písčité dno a okolní pláže jsou travnaté. V areálu se nachází hřiště na plážový volejbal. Nechybí tu ani stánky s rychlým občerstvením A ještě jedna informace - vstupné se tu vybírá.

Přírodní koupaliště Kruh

Přírodní koupaliště Kruh u Jilemnice na Semislku se nachází v blízkosti tenisových kurtů. Návštěvníci se tu můžou natáhnout na slunění na travnatou pláž. Stánky s občerstvením tu také mají stejně jako WC a šatny na převlečení. Na bezpečnost tady dohlíží plavčík a vstupné se tu vybírá.

Spustit audio