Tuleně v chomutovském zooparku můžete sledovat i ze svého domova

17. srpen 2015

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově přichystal svým fanouškům další atrakci - nainstaloval k tulenímu bazénku novou webovou kameru. Díky ní si oblíbené chovance chomutovského parku můžete prohlížet z domova prostřednictvím svého počítače.

„Jsou tam tři a už jsme jim naházeli kýbl ryb,“ vysvětlují děti a házejí rybky jako o život. Tuleni je šikovně chytají přímo ze vzduchu. „Jsou tam tři, ale byly čtyři,“ poučují dál děti, které už svou porci informací dostaly od vedoucích. „Je tam chovný pár a jejich mládě,“ souhlasí Pelcová.

„Krmit u nás tuleně může o víkendu každý. Stačí přijít ve správný čas a koupit s i rybku.“ Pětikoruna za rybu je vlastně sponzorským darem pro tuleně. Rodinný rozpočet to nezruinuje a udělá to obrovskou radost.

Pokud se ale do zooparku nedostanete osobně, nevadí. Nově můžete tuleně, nejen při krmení, ale po celý den, sledovat na internetu.

Expertní tým posoudí, kdy zdraví a hmotnost umožní návrat do volné přírody

Na kraji tulení pláže vyrostl sloup, na kterém je umístěna webová kamera. „On line sleduje bazén i kousek pláže, odkud ošetřovatelé běžně krmí,“ vysvětluje Pelcová. Tuleni jsou velcí exhibicionisté, takže je na co se dívat celý den.

Stačí si najít naše stránky a rozkliknout odkaz webové kamery. Jsou tam dvě. Ta z opičího výběhu není ale úplně on line. Obraz na ní se vždy po určitých časových úsecích aktualizuje.

„U tuleňů je už technologie lepší a obraz je kontinuální,“ ubezpečuje Pelcová. Tak se zkuste podívat, třeba vás pohled na koupající se tuleně trochu osvěží. Webkamery chomutovského zooparku najdete ZDE.


autor: Lenka Šipošová
Spustit audio