Ústecké divadlo uvede taneční představení Sen noci svatojánské

12. únor 2015

Rádi byste nahlédli aspoň na chvíli do světa elfů a vil? A kdo vůbec ví, jak je tenhle svět nesmrtelných propojený s tím světem naším? Kousek z tohoto tajemství možná odkryje premiéra Severočeského divadla v Ústí nad Labem Sen noci svatojánské.

Sen noci svatojánské je představení taneční, podložené dvojí hudbou - zazní tu hudba Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, včetně jeho populárního Svatebního pochodu, a také naprosto současná hudba Gabriely Vermelho. Uslyšíte i slovo mluvené - právě úryvky z Shakespearovy hry.

Milovníci baletu si přijdou na své, stejně jako ctitelé výrazového moderního tance. Zajímavě řešená je i scéna a efektní kostýmy oko diváka taky potěší.

A na kdo se vám na jevišti představí? Poťouchlý král elfů Oberon v podání Vladimira Gončarova, křehká královna vil Titánie v podání nové posily souboru japonské tanečnice Chiaki Hondy a spousta dalších.

Pod libretem, choreografií a režií je podepsaná Alena Pešková, šéfka baletu Divadla F.X. Šaldy v Liberci, nedávno poctěná významnou českou baletní cenou. Sama na adresu ústecké premiéry říká: „Když se přestaneme snažit vysvětlit si každý krok, v životě i na jevišti a začneme prožívat, pochopíme úplně všechno.“

Premiéra tanečního divadla Sen noci svatojánské proběhne na scéně Severočeského divadla v Ústí nad Labem 13.února v 19 hodin.

Spustit audio