V České knize rekordů přibyla kuriozita z Liberce

21. říjen 2016

Liberečané se kuriózním způsobem zapsali do České knihy rekordů. 144 se jich totiž ve čtvrtek odpoledne sešlo na náměstí před radnicí, utvořili velký kruh a vzájemně si připili horkým nápojem. Rekord padl během charitativní akce Týden s Tulipanem.

Šlo už o 9. ročník Týdne s Tulipanem. Přestavila se na něm stejnojmenná chráněná dílna, která zaměstnává 62 lidí se zdravotním postižením. Liberečany čekala řada zajímavých akcí, mezi nimi například vystoupení začínajících hudebních skupin, keramická dílna nebo komentovaná prohlídka města.

Vrcholem byla čtvrteční celodenní přehlídka činnosti Tulipanu a také hudební vystoupení spřátelených skupin na náměstí Dr. E. Beneše, kterou zakončil úspěšný pokus o zapsání do České knihy rekordů, kontrolovaný komisaři z Pelhřimova.

Tulipan se snaží o zapsání do knihy rekordů každý rok. Letošní rekord spočíval v počtu lidí, kteří si na náměstí postupně přiťuknou na zdraví hrnkem teplého nápoje. Celkem jich nakonec v dlouhé frontě okolo celého náměstí stálo 144. Většina z nich podpořila neziskovou organizaci Tulipán i finančně ‒ koupí keramického hrnečku, který vznikl právě v chráněných dílnách Tulipanu.

Český rekord v počtu lidí postupně si připíjejících teplým nápojem v Liberci
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.