V divadle v Železném Brodě se od pátku do neděle konají Železnobrodské divadelní hry

17. duben 2015

V divadle v Železném Brodě na Jablonecku se od pátku 17. dubna do neděle 19. dubna konají Železnobrodské divadelní hry. Pořádá je zdejší ochotnický spolek Tyl, který letos slaví 155 výročí od založení. Na co se můžete těšit?

Železnobrodské divadelní hry začínají od 18:30 malou slavností, na které vystoupí vokální sdružení Eternal Vocies. Jde o pěvecký sbor dívek, které prošly zdejším veleúspěšným sborem Řetízek.

Určitě nebude chybět něco hřejivých slov o činnosti spolku v posledních pěti letech, a věřte, že je se čím chlubit. Vyvrcholením malé slavnosti bude odhalení nového tabla železnobrodských ochotníků, a pak už začne samotná přehlídka.

V pátek od 19 hodin se představí ochotníci z Olešnice u Turnova s lechtivou komedií s detektivní zápletkou Mandarinkový pokoj.

V sobotu odpoledne dorazí ochotníci z Nové vsi nad Popelkou s pohádkou Míček Flíček, ta začíná v 16 hodin a pro odrostlejší publikum zahrají rokytničtí divadelníci detektivní komedii o lásce, nevěře a politice Nerušit prosím, aneb dvouplošník v Hotelu Westminster.

Železnobrodské divadelní hry zakončí v neděli v 16 hodin ponikelští ochotníci s pohádkou o vílách a čertech Černobílé štěstí.

Ani železnobrodští ochotníci herecky nezahálejí – v současné době zkouší divadelní kus vzniklý na motivy Tajuplného hradu v Karpatech od Juliese Verna. Premiéra bude ale až na podzim, protože kvůli časovému zaneprázdnění jednotlivých členů souboru není jednoduché se na zkouškách sejít v plném počtu..

Spustit audio