Václav Upír Krejčí: Japonsko a japonská kuchyně
14. srpen 2013
Jedním z kmotrů Velké japonské kuchařky Tomia Okamury a jeho bývalé ženy Mie je známý mim Václav Upír Krejčí. Málokdo o něm ví, že je znalcem japonské kultury a několik let dokonce v Japonsku žil.
Za dva roky života v Japonsku poznal tamní zvyky a zamiloval si také japonskou kuchyni - i když sám přiznává, že zrovna tofu moc nemusí. Co by ale do Čech rozhodně zavedl, jsou restaurace, nabízející k jídlu i „šlofík“...
I jeho ale Japonsko dokázalo zaskočit. Poslouchejte!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.