VIDEO: Vesecký Spartan Race prověřil fyzičku i odhodlání

3. říjen 2016

Liberecký sportovní areál Vesec o víkendu ožil extrémním během. Konal se tam totiž SPARTAN RACE. Jak už z názvu vyplývá, jednalo se o náročný závod, závod Sparťanů. S nadsázkou, v tomto závodě nešlo o doběhnutí v čase, ale doběhnutí vůbec, a spojení čistý a suchý závodník byl jen vtip.

Na účastníky čekala trať dlouhá přes osm kilometrů, na které bylo na dvacet překážek, které prověřily zdatnost, výdrž i sílu závodníků. Nosily se těžké pytle, přenášelo dříví, válelo se v bahně a lezlo na různé hrazdy a další nástrahy.

„Je to extrémní v tom, že je kombinován běh s překážkami. Je tam voda, plavání, lezení a mnoho dalšího. Je to opravdu náročné, protože spousta lidí, co běhá, si je zvyklá držet běžecké tempo, ale to překážky nedovolují a běžce hodně fyzicky zatíží,“ popisuje běh jeden z pořadatelů Honza Jirkal.

Jak pořadatelé zmiňují, tento běh je pro každého… Doplňme ale, že pro každého, kdo má pořádnou fyzičku. Myslelo se ale i na děti. Připraveny byly tři dětské závody s upravenou tratí, nejmladšímu účastníkovi mohly být klidně pouhé čtyři roky.

Jak sami běžci zmiňují, do závodu se musí dát všechno! Pořádný trénink je základ, protože za nesplnění úkolu na stanovišti získáte krásný dárek – třicet angličáků, tedy cviků kombinujících klik a dřep. V cíli mohli návštěvníci vidět slzy štěstí a radosti, na druhou stranu ale zablácené a úplně promočené závodníky.

Nenašli jste se v naší fotogalerii? Nezoufejte. Všechny fotografie ze Spartan Race najdete ZDE. A jak běh hodnotili závodníci po průběhu cílovou rovinkou, to si můžete poslechnout v přiloženém audiozáznamu.

autor: Martin Dušek
Spustit audio