Zábavnou procházku po Klášterci si můžete dopřát s novou hrou ve vašem telefonu

26. červen 2015

Rádi cestujete po českých městech a hledáte místní zajímavosti? Letos v létě si můžete cestování zpestřit použitím nové mobilní aplikace. Hra nazvaná Geofun vás provede městem, poodhalí vám jeho historii, a když cestou splníte všechny úkoly, čeká vás v cíli odměna. Do sítě Geofun měst se nedávno zapojil i Klášterec nad Ohří.

Virtuální průvodce hrou, významná osobnost kláštereckých dějin, hrabě Michael Oswald Thun, vám bude dávat úkoly, pro jejichž vyřešení budete putovat historickým jádrem města.

S chytrým telefonem a zhruba hodinou času projdete celý Klášterec, a když budete úspěšní, na konci se setkáte s dalším rodákem.

„Michael Oswald Thun s vámi hledá žáka pro dalšího významného místního rodáka, a sice sochařského mistra Jana Brokoffa. Když úkoly splníte, mistr Brokoff rozhodne, zda se můžete stát pokračovatel slavné sochařské tradice,“ vysvětluje Radka Hodicová z městského úřadu v Klášterci nad Ohří a dodává, že na tuhle procházku městem budete potřebovat zhruba hodinu.

„Tuhle hru nejde hrát do stolu nebo z gauče. Musíte skutečně být na místě a najít správné stanoviště,“ vysvětluje princip hravé turistiky.

Úkoly jsou různé., Fyzické, mentální, zábavné. Nesmíte během hry používat GPS nebo zkoušet hrát zároveň na dvou různých profilech. Jinak je dovoleno vše.

Klášterec nad Ohří

Dobře se bavit při výletě do města můžete nejen v Klášterci. Zapojil se i Žatec nebo Litoměřice.

Pokud si Geofun zdarma stáhnete do svého telefonu, sám vám najdete nejbližší dostupné hrací lokality. Pak už jen stačí plnit pokyny a dobře se bavit.

V Celé České republice existuje 119 míst, kde lze Geofun hrát. Projekt byl oceněn jako sedmý nejlepší projekt v soutěži Vodafone Nápad roku 2015. Uspěl mezi 152 jinými projekty.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.