Zámek Moritzburg i historické centrum Radebeulu nabízejí krásné vánoční trhy bez davů

10. prosinec 2014

Rádi byste o víkendu k našim sousedům na hrneček svařáku a klobásu? A už jste někdy viděli, jak se peče v opravdové starobylé peci na barokním zámku? Pro ty, kdo si chtějí užít vánoční pohodu bez tlačenice a pošlapaných nohou, máme další tip na méně navštěvované a přesto krásné saské vánoční trhy a akce. Vypravíme se na Moritzburg a také do Radebeulu.

Cílem dnešního putování jsou vánoční trhy na Moritzburgu a v městečku Radebeul. Tedy v místech, která jsou u nás docela známá. Moritzburg je krásný barokní zámek mezi Drážďany a Míšní, kde se točily Tři oříšky pro Popelku a Radebeul je městečko u Drážďan, kde žil Karel May a kde je dnes jeho muzeum.

Vánoční trhy na Moritzburgu

Na zámku Moritzburg se trhy konají jen 13. - 14. prosince od 10 do 17 hodin. Vánočně vyzdobené stánky jsou postaveny přímo na zámecké terase. Koupit si můžete jak něco z tradičních dobrot tak i výrobky uměleckých řemeslníků.

Kromě stánků tu bývá i kolotoč pro děti, nechybějí ani muzikanti a další program. Letos bude současně s trhy v provozu také historická zámecká pekárna. Bude možné se podívat, jak tu pekaři připravují chleba, koláče nebo štolu a také je ochutnat.

Dodáme ještě, že výstava o Popelce, kterou bylo možné na Moritzburgu navštívit v minulých letech, se letos nekoná. Místo ní tu mají výstavu o českých Vánocích. Možná by nemuselo být nezajímavé podívat se, jak Němci představují naše Vánoce.

Vánoční trhy v Radebeulu

V Radebeulu se trhy konají v historickém centru, jmenují se Třpyt světel a kouzlo stánků a jejich název dobře ilustruje kouzelnou radebeulskou vánoční atmosféru.

Radebeul - radnice. Autor fotografie: X-Weinzar

Trhy mají otevřeno vždy jen v pátek, sobotu a neděli a jen první tři adventní víkendy. Takže tento víkend máte poslední možnost radebeulský trh navštívit.

Trhy provází bohatý program - zpívání koled, loutkové divadlo, dokonce se i tančí pod vánočním stromem.

V pátek jsou trhy v Radebeulu otevřeny od 17 do 21 hodin, v sobotu od 12 do 21 hodin a v neděli jen do 20 hodin.

Spustit audio