Železným Brodem do Betléma projdou mudrci a andělé

19. prosinec 2014

Vyřezávané, skleněné, papírové, pevné i pohyblivé - betlémy mají spoustu podob. Živý betlém spojený s průvodem městem bude v sobotu k vidění v Železném Brodě.

Netradiční pojetí narození betlémského dítěte začne v pět odpoledne u vánočního stromu před železnobrodskou radnicí.

Odsud se vydají na cestu do Betléma mudrci, andělé a také všichni, kteří si budou chtít užít koled a vánočních písniček.

Pomyslný Betlém průvod najde u sídla Jednoty bratrské na Brodci, kde budou čekat pastýři, svatá rodinka, také něco legrace a občerstvení.

Podle kazatele Jiřího Polmy je smyslem takto pojatého živého betlému vtáhnout do dění i přihlížející. A to nejen dospělé, ale i děti, na které budou čekat čokoládové zlaťáky.

Mudrci od východu se na putování za Betlémskou hvězdou vydali v Železném Brodě již třikrát, letos to můžete zkusit s nimi.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.